CĂLARE spre Alba Iulia! Delegația s-a confruntat cu “probleme tehnice”/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

De şase zile un grup de sătmăreni sunt plecaţi călare spre oraşul Unirii, reconstituind drumul făcut de strămoşii lor la 1918. Şi în ciuda dificultăţilor sunt hotărâţi să descalece în Albă Iulia de Ziua Naţională.

Gerul dar și unele “probleme tehnice” au îngreunat drumul “delegației” din Satu Mare, dar s-au găsit și oameni care să le dea o mână de ajutor, scrie Presa SM.

După 4 zile de drum și 220 km parcurși au apărut și probleme tehnice, potcoavele au cedat, dar am întâlnit români inimoși care ne-au ajutat. Tradiția strămoșească merită dusă mai departe. Meseria bine știută îl face pe om superior și îl înalță. Oameni buni am întâlnit în această călătorie specială și m-au sensibilizat cu dragostea și cu patriotismul lor natural.

Așa trebuie să fie România. Bună și demnă. – a scris pe contul său de Facebook, Adrian Cozma, „călăreţul şef” al delegaţiei.

În ceea ce privește frigul, călăreții spun că nu s-ar supăra dacă oamenii care îi așteaptă prin localități le oferă și vin fiert cu scorțișoară, asta ca să se mai poată dezamorți puțin.

Patrioţii sătmăreni declară că, în ciuda dificultăților, dacă ar trebui să ia totul de la început, ar face-o din nou, fără ca să stea pe gânduri!

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here