Dăncilă îi sfătuiește pe români să fie mai atenți când merg la vot: Trebuie să fim mai selectivi pe viitor atunci când facem o alegere

Sursa foto: b1.ro

Viorica Dăncilă a declarat că românii ar trebui să aleagă cu mai multă grijă politicienii pe care îi votează.

Premierul a dat acest sfat în contextul în care îi critica pe europarlamentarii români care au votat rezoluția privind statul de drept din România. Dăncilă insistă că respectiva rezoluție, adoptată de Parlamentul European luna trecută, a fost una împotriva României, deci respectivii politicieni au votat împotriva propriei lor țări. Asta deși, de fapt, documentul nu critica România, ci Guvernul PSD – ALDE pentru măsurile luate în privința sistemului judiciar. De altfel, mai mulți lideri europeni, inclusiv prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au insistat că pozițiile adoptate de Bruxelles în raport cu țara noastră nu reprezintă o critică la adresa românilor, ci la adresa Guvernului de la București. Mai mult, Timmermans chiar i-a acuzat pe politicienii de la București care au discursuri precum cel al Vioricăi Dăncilă că se ascund în spatele poporului român, în loc să-și asume aceste critici.

Într-un interviu pentru TVR, Viorica Dăncilă i-a criticat pe unii europarlamentari români și pentru că au adus acuze, de la tribuna P.E., Guvernului pe care îl conduce.

„E de neinteles, nimic nu poate justifica când romani ataca Romania. Nici ei nu inteleg, in celelalte tari exista aceasta solidaritate când vine discutia despre propria tara, Romania face aici o nota discordanta. Indiferent de opiniile politice, sa mergi la tribuna PE si sa vb de propria tara e de neinteles. Ca europarlamentar ai fost votat sa iti aperi tara, nicidecum sa te pozitionezi impotriva propriei tari. De fiecare data am incercat, la fel ca multi dintre colegi, sa aducem un plus de imagine pentru Romania, sa aratam ca e o tara frumoasa, cu toate formele de relief, cu oameni onesi, gospodari. Avem si colegi care au vazut ca au alta opinie. Eu ii judec pentru ca am alte sentimente, caci consider ca altfel trebuie sa iti aperi tara, cred ca majoritatea romanilor au fost deranjati de atitudinea lor. Multi au zis ca se pozitioneaza impotriva guvernului, dar acolo era vorba de o rezolutie pentru Romania. Când e vorba de tara ta trebuie sa vii cu sentimente care sa arate ca esti bun roman. A fost un lucru care m-a dezamgit. Am vazut reactiile nefiresti a doi europarlamentari. Inainte era dna Macovei care intotodeauna s-a pozitionat in aceste fel, era domnul Cristian Preda, dar acum am vazut mai multi si acest lucru m-a intristat pentru ca suntem romani si suntem in an centenar, in afara de lucruri care ne despart trebuie sa le vedem pe cele care ne unesc. Cred cu tarie ca trebuie sa fim mai selectivi pe viitor atunci când facem o alegere, când oferim încrederea, trebuie sa tinem cont de cum ne reprezinta, ca acei oameni vorbesc la un moment dat despre tara ta, poporul tau”, a declarat Viorica Dancilă, potrivit stiripesurse.ro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here