Sute de persoane au sărbătorit Centenarul Marii Uniri la Slatina/ FOTO+VIDEO

Sute de slătineni s-au adunat, sâmbătă dimineață, în centrul orașului pentru a lua parte la manifestările organizate la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru marcarea Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri. 

Seria manifestărilor a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul județului. Un sobor de preoți au ținut, apoi, o slujbă religioasă, după care prefectul Petre Silviu Neacșu a dat citire mesajului premierului României, Vasilica Viorica Dăncilă.

Au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de către reprezentanții tuturor instituțiilor publice deconcentrate ai partidelor politice și ai unor asociații.

La final, toată suflarea participantă a privit și aplaudat parada militară a trupelor unităților militare și a tehnicii de intervenție.

Printre personalitățile prezente la celebrarea Centenarului Marii Uniri s-au numărat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, alături de cei doi vicepreședinți ai instituției, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, primarul Slatinei, Emil Moț, și viceprimarii Claudiu Stăncioiu și Gigi Ernes Vîlceleanu, senatorul Renică Diaconescu, deputații social-democrați Marius Iancu și Dan Ciocan, deputatul ALDE Mihai Niță, consilieri județeni și locali, directorii ai unor instituții centrale și locale.

După paradă, slătinenii au servit fasole cu cârnați și vin fiert. Aproape 4.000 de porții a pregătit municipalitate în acest an.

Pe toată durata zilei pe Esplanada din centrul orașului vor avea loc concerte de muzică populară și ușoară susținute de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, Dinu Iancu-Sălăjanu, Claudia Ghiţulescu, formaţia Ro-Mania, Viorica Macovei și Paul Surugiu (Fuego). Copiii de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” vor susține, și ei, un moment artistic.

Tot astăzi, spre seară, va fi aprins iluminatul festiv în oraș pentru Sărbătorile de Iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here