HAOS ÎN FRANȚA. 48 de polițiști răniți în confruntările din Toulouse. Protestul ”vestelor galbene”, cea mai mare provocare pentru Macron

Sursa foto: b1.ro

Protestul ”vestelor galbene” s-a extins din Paris în toate marile orașe franceze. La Toulouse, 48 de polițiști și nouă civili au fost răniți în confruntări. Cinci dintre agenți au ajuns la spital, iar la externare li s-a recomandat o ”întrerupere temporară a activităţii între o zi şi zece zile”, informează AFP.

La Paris, acesta a fost al treilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva creşterii preţului la carburant. Sâmbătă au fost răniți 133 de oameni, 412 protestatari au fost reținuți, dintre care 378 au fost plasaţi în arest preventiv.

Autorităţile au precizat că autorii violenţelor reprezintă o minoritate şi nu au legătură cu protestatarii. De altfel, autorităţile deţin informaţii că membrii unor grupări extremiste  sunt autorii faptelor de violenţă, încercând să deturneze acest protest cu tentă economică şi socială într-unul politic.

Potrivit datelor poliţiei, peste 36.000 de oameni au manifestat pe tot teritoriul Franţei şi au format aproape 600 de blocaje rutiere.

Protestul ”vestelor galbene”, care a debutat acum două săptămâni, constituie una dintre cele mai dificile provocări cu care s-a confruntat Macron în cele 18 luni de mandat de până acum.

Decizia de a mări accizele la carburanţi se înscrie în setul de măsuri dictate de clauzele Acordului de la Paris privind schimbările climatice, însă argumentele guvernanţilor în acest sens nu i-au impresionat pe francezi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here