LOVITURĂ DURĂ încasată de Augustin Lazăr! CSM: Procurorul General a încălcat codul deontologic când a folosit sintagma ‘inculpați de rang înalt’

Vot de blam la adresa Procurorului General al României, Augustin Lazăr. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni că Lazăr a încălcat codul deontologic al magistraților atunci când a folosit sintagma „inculpați de rang înalt”. 

CSM a admis astfel contestația Inspecției Judiciare față de decizia Secției pentru procurori, care a stabilit că Procurorul General nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor atunci când i-a numit „inculpaţi de rang înalt” pe parlamentarii care au modificat legile Justiției, scrie hotnews.ro citând surse judiciare.

Potrivit surselor, votul din plenul CSM a fost „la limită”. Mai exact, votul ar fi fost luat cu  9 voturi „pentru” și 8 „împotrivă”.

La intrarea la ședința de luni a CSM, Augustin Lazăr a afirmat că exprimarea privind „inculpații de rang înalt” se referă la inculpații de competența Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care se ocupă cu infracțiuni de nivel mediu sau înalt.

Lazăr declara în decembrie 2017 că modificările aduse legilor Justiţiei sunt menite să slăbească independenţa procurorilor, precizând că o consultare a Comisiei de la Veneţia este obligatorie şi că are pârghiile legale pentru a încerca împiedicarea adoptării actelor.

Procurorul General i-a numit atunci pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpaţi de rang înalt”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here