VIDEO/FOTO Noaptea INCENDIILOR în Olt. Pompierii, intervenții de COȘMAR

Noapte de coșmar pentru pompierii din Olt noaptea trecută, după ce focul a cuprins o locuință din Drăgănești și o alta din localitatea Ipotești. Intervențiile pompierilor au fost lungi și obositoare, salvatorii luptând ore întregi pentru stingerea focului.

În Drăgănești-Olt, flăcările au cuprins o casă de pe strada Nicolae Titulescu, incendiul producându-se în jurul orei 23.00. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii Detașamentului Caracal și Gărzii Stoenești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei, la tavanele locuinței și la bunurile dintr-o cameră de locuit. Pentru lichidarea incendiului pompierii au acționat aproximativ trei ore. Au ars acoperișul casei pe circa 80 de metri pătrați, 35 de metri pătrați de tavan, mobilier și materiale textile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un coș de fum deteriorat.

Tot în jurul orei 23.00 s-a dat alarma și la Ipotești, unde o altă locuință a fost cuprinsă de flăcări.

„Pompierii de la Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD au fost solicitați să intervină, în localitatea Ipotești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la acoperișul casei și la bunurile din trei camere de locuit. Pentru lichidarea incendiului pompierii au acționat aproximativ două ore. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați, aproximativ 40 de metri pătrați de tavan, mobilier, material textil și electrocasnice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al pompierilor.

De data aceasta, incendiul ar fi pornit de la un focul deschis în spații închise.

Din fericire, în nici unul dintre cele două cazuri nu au existat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here