Jean Claude Juncker: Rămân convins că România va intra în Schengen înainte de sfârșitul mandatului acestei Comisii

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat miercuri, după discuțiile cu premierul român Viorica Dăncilă, că mai există divergențe între Executivul comunitar și România în ceea ce privește evoluțiile statului de drept. Totuși, Juncker s-a declarat convins că țara noastră va exercita cu succes președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua de la 1 ianuarie 2019. 

„Am văzut cât de bine sunt pregătiți miniștri în domeniile lor și sunt convins că România va reuși să finalizeze un număr mare de probleme care sunt pe masa Parlamentului și al Consiliuilui. Cred că se întâlnesc în foarte multe puncte programele Comisiei cu ale Guvernului României , mai există unele divergențe în ceea ce privește evoluția statului de drept, dar acest lucru nu privește președinția română, ci ține de relația bilaterală între România și Comisia Europeană sau UE”, a spus Juncker.

”Rămân convins că înainte de sfârșitul mandatului acestei Comisii, vom fi primit România ca nou membru al Spațiului Schengen. Mai sunt eforturi de făcut, dar vom obține acest rezultat”, a mai spus șeful Comisiei Europene.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here