20 de ani de chirurgie toracică la Spitalul Județean de Urgență Slatina/ VIDEO

Personalul medical din cadrul Compartimentului de chirurgie toracică al Spitalului Județean de Urgență Slatina a marcat, vineri, trecerea a două decenii de la înființare.

Structura medicală a fost înființată de medicul Livia Teleu, care se află și azi la conducerea compartimentului. Ea și-a amintit de clipele grele de început și a comprimat lunga activitate în câteva cuvinte.

„Astăzi se împlinesc 20 de ani de la înființarea Compartimentului de chirurgie toracică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. La început a fost greu. A urmat o perioadă în care s-a coagulat o echipă profesională, iar în momentul de față continuăm să ne ocupăm de creșterea calității actului medical”, a spus dr. Livia Teleu.

Compartimentul Spitalului Slatina este singurul de acest fel din județul Olt. Șefa compartimentului a reliefat importanța și complexitatea acestei specialități în chirurgie, cu atât mai mult cu cât se ocupă de urgențele medicale.

„De la început și până astăzi, suntem singura structură de specialitate din județul Olt care asigură asistența medicală pentru bolnavii cu probleme de ordin toracic din județ.

Chirurgia toracică este una dintre cele mai complexe specialități chirurgicale, ținând cont și de faptul că noi acordăm servicii medicale în regim de urgență bolnavilor cu afecțiuni provenite din accidente rutiere, din accidente de muncă și chiar din accidente casnice”, a precizat Livia Teleu.

Vineri, personalul medical al compartimentului a purtat cocarde personalizate cu textul „Chirurgie toracică – 20”, iar în cabinete au fost „arborate” stegulețe cu același text.

La marcarea celor două decenii de activitate a participat și managerul spitalului, Cătălin Rotea. Totul pe fugă, pentru că spitalul nu s-a oprit în loc, așa cum s-a oprit, pentru o clipă, în amintire, sufletul celei cu care, acum 20 de ani, a început povestea chirurgiei toracice la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here