Se fac primele plăți în Olt pentru despăgubirea cetățenilor rămași fără porci din cauza pestei porcine africane

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt anunță efectuarea primelor plăți pentru despăgubirea proprietarilor de porci care au rămas fără animale după ce pesta porcină africană a pătruns în județ.

Primii care vor primi bani sunt 25 de cetățeni din Rusănești, localitatea în care au fost confirmate patru focare de pestă porcină africană.

„Astăzi, 17.12.2018, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va afectua primele plăți pentru despăgubirea proprietarilor animalelor afectate de pesta porcină africană.

Astfel, primii 25 de cetățeni din localitatea Rusănești vor primii banii aferenți despăgubirii”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Rusănești, autoritățile luând decizia uciderii preventive a porcilor din localitate, astfel încât pesta porcină africană să nu se extindă. Un al patrulea focar a fost confirmat ieri, după ce un cetățean a refuzat să declare porcii pe care îi ascunde la os stână de la marginea comunei.

Un alt focar a fost confirmat în Cilieni. În total, aproape 600 de animale au fost ucise de medicii veterinari în zoele în care au fost înregistrate focare ale bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here