Primăriile din Olt au primit bani de la Consiliul Județean și de la Guvern/ Lista cu sumele primite

Primăriile din Olt au primit, marți, bani de la Consiliul Județean pentru a nu închide anul cu datorii, inclusiv fonduri pentru acordarea salariilor.

Așadar, în ședința extraordinară de marți, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre cu privire la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a influențelor la cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

De asemenea, aleșii au aprobat și alocarea unei sume din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2018.

Consilierii Oltului au aprobat și rectificarea bugetului județean, întrucât CJ a primit și bani de la Guvern pentru a-i distribui primăriilor.

„Toate cele trei proiecte pe care le-am aprobat astăzi sunt legate de o serie de sume care au fost date tuturor localităţilor din judeţul Olt, sumele sunt diferenţiate în funcţie de problemele pe care aceste localităţi le-au avut. Unele localităţi aveau restanţe la plata salariilor şi nu închideau anul, altele aveau anumite hotărâri judecătoreşti definitive şi popriri pe conturi, iar altele aveau nevoie pentru cheltuieli materiale să închidă anul. Iată că, astăzi, toate localităţile din judeţ au primit aceste sume, iar cele trei proiecte de hotărâre de astăzi sunt legate strict de această alocare de fonduri către primării”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

OLT-ALERT prezintă listele cu sumele primite de fiecare primărie în parte:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here