Primarul din Dăneasa liniștește populația: Pesta porcină africană nu ajunge în gospodării

Sursa foto: linia1.ro

Deși doi porci mistreți răpuși de pesta porcină africană au fost găsiți pe un fond de vânătoare în zona comunei Dăneasa, primarul localității, Nicolae Soare, liniștește populația susținând că boala nu va ajunge și la porcii din gospodării.

„E distanță mare până la locul unde au fost găsiți porcii mistreți morți, mai bine de doi kilometri, sunt canale până la noi, nu cred să ajungă virusul la porcii din gospodăriile comunei”, a declarat primarul din Dăneasa.

Cum au ajuns cei doi mistreți infectați în zonă? „Simplu. Au venit din zona Beciu, Teleorman, că doar avem pădurile învecinate. Dar la noi, în zona locuită, e mai greu să ajungă”, a mai spus Nicolae Soare.

Doi mistreți au fost găsiți morți pe fondul de vânătoare Pestra, pe raza comunei Dăneasa. Medicii veterinari au prelevat probe de la cadavre care au fost supuse analizelor de laborator în cadrul DSVSA Olt, rezultatele fiind pozitive la pesta porcină africană. Miercuri dimineață probele au plecat spre Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, de unde se așteaptă un rezultat final.

În Olt au fost confirmate cinci focare de pestă porcină, patru în localitatea Rusănești și unul în comuna Cilieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here