Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea jurnalistului turc acuzat de regimul Erdogan de „terorism”

Sursa foto: b1.ro

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaye. Magistraţii au stabilit că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării pentru ca jurnalistul de la Zaman să fie predat autorităţilor turce. Decizia nu este însă definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa vineri pe cererea autorităţilor din Turcia privind extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaye de ziarul Zaman.

Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercurea trecută, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a arătat publicaţia Zaman.

Acesta s-a arătat în faţa instanţei că dacă va fi extrădat cu siguranță va fi arestat și „torturat”, la termenul din 6 decembrie. Atunci, judecătorii au decis amânarea pronunţării deciziei pentru a fi traduse din limba turcă mai multe documente necesare dosarului.

Acest eveniment vine în contextul în care Erdogan a anunţat într-un discurs susţinut la Ankara că va demara noi demersuri în străinătate care vor viza finanțarea suporterilor clericului Fethullah Gulen.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here