România, sub zăpadă! Cod portocaliu de viscol şi ninsori în nouă judeţe din ţară

România este sub zăpadă!  În ultimele ore a nins fără încetare în toată ţara. Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol pentru nouă judeţe din ţară. Zonele vizate sunt: Timiş şi Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Prahova, unde va ninge abundent şi se vor acumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km  pe ora. Mai mult, se anunţă vreme rea şi pentru zilele următoare.

A nins fără încetare în toată ţara. Temperaturile au ajuns şi la minus 19 grade, iar autorităţile au fost în alertă. Este vorba, în special, despre zonele subcarpatice, din centrul ţării, dar şi de judeţele din vestul ţării, Oltenia şi Muntenia.

Meteorologii avertizeza că urmează o perioadă cu fenomene extreme, iar zăpada se va depune într-un strat consistent. Vor fi probleme şi pe şosele, iar Ministerul de Interne a anunţat că are pregătiţi, pentru a interveni, 11 mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here