Iohannis: Memoria martirilor Revoluției, întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa social-democraților, în frunte cu Liviu Dragnea, după ce aceștia au cerut urgent amnistia și grațierea.

”În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Prin ultima sa remarcă, șeful statului a făcut aluzie la declarația liderului PSD Vrancea, Marian Oprișan, care a susținut că PSD și România reprezintă unul și același lucru: ”PSD reprezintă poporul român şi dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România”.

Duminică, în Consiliul Național al PSD, Liviu Dragnea, dar și alți lideri social-democrați au cerut insistent o OUG pe amnistie și grațiere

”De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie? Eu nu mă tem să pronunț aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte măsuri legislative , alt curs de acțiune să repare în totalitate nedreptățile care s-au produs în justiție, va avea tot sprijinul meu și al partidului. Dacă nu, nu mai ezitați! PSD are obligația să repare nedreptățile și ca să nu-și mai taie venele cei din presa lui Soroșică, plătiți prin Bitcoin.

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu stiu cum, când, dar PSD – ALDE are si această obligație, să repare nedreptățile. Ca sa nu-si mai taie venele cei din presa cu epoleti, plătiți de Soroșică, inventați ceva. Găsiți ceva, o prevedere într-o decizie a CCR să spuneți că acestea nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea”, a spus Liviu Dragnea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here