CJ Olt lansează, mâine, proiectul care dotează pompierii și jandarmii cu noi mijloace de intervenții la urgențe, cu bani europeni

Consiliul Județean (CJ) Olt va lansa oficial, miercuri, proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, cofinantat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

Conferința de lansare este programată să înceapă la ora 12.00.

Pentru partea română, proiectul prevede dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Jandarmeriei Olt cu noi mijloace pentru intervenții în situații de urgențe.

Contractul a fost semnat în luna august 2018. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Olt, Miruna Ginerică, până acum au fost făcute achiziții de informare și publicitate, urmând ca documentația privind achizițiile echipamentelor să fie gata până în ianuarie sau februarie 2019.

va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria, pe o perioadă de 36 de luni.

În valoare totală de 916.047,52 euro, proiectul prevede pentru Consiliul Județean Olt valoarea de 416.211,90 euro, în vreme ce Municipalitatea Dolna Mitropolia, Bulgaria îi revine suma de 499.835,62 euro.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here