Iliescu, pentru Le Figaro: PSD ar trebui să-l susţină pe Tăriceanu la prezidenţiale

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă, într-un fragment din controversatul interviu pentru Le Figaro difuzat marţi de Realitatea TV, că PSD ar trebui să-l susţină pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale. În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, declară că poziţia acestuia este destul de complicată din cauza problemelor cu justiţia, în declaraţiile prezentate în articolul din Le Figaro, aceasta fiind legată de fracturile din partid. De asemenea, se referă la statul paralel, în a cărui existenţă spune că nu crede, relatează News.ro.

„În mod realist, partidul nostru va trebui să îl susţină pe domnul Tăriceanu, care are mai multe şanse. Nu avem o personalitate din PSD care să aibă susţinerea maselor. Nu suficient. Din păcate!”, afirmă Iliescu în fragmente din interviul pentru Le Figaro.

De altfel, el mai afirmă în interviu că Tăriceanu este un om cu o mare experinţă politică. „Am colaborat cu el imediat după Revoluţie. El era în Partidul Naţional Liberal. Preşedinte era domnul Radu Câmpeanu”, spune fostul şef al statului.

În ceea ce-l priveşte pe Dragnea, Iliescu spune că poziţia acestuia este complicată din cauza problemelor cu justiţia.

„A fost forţa partidului nostru această unitate şi această solidaritate, responsabilitatea intelectuală în faţa partidului şi în faţa membrilor. Aceasta este slăbiciunea şi chiar încrederea reciprocă cred că este puţin… (…) Sunt mulţi oameni de calitate în partid. Este totuşi cel mai puternic partid în continuare şi are cea mai mare influenţă în rândul maselor. În toate categoriile de populaţie. Dar, din păcate, există fracturi interioare care se reflectă astăzi. Poziţia personală a domnului Dragnea este destul de complicată din cauza acestor probleme cu justiţia”, spune Iliescu.

Ion Iliescu: Nu există stat paralel

În ceea ce priveşte statul paralel, Iliescu declară că nu crede în existenţa lui.

„Mulţi oameni vorbesc despre statul paralel. Eu îmi aduc aminte ce înseamnă acesta, ce înseamnă statul paralel. Nu este statul paralel, dar slăbiciunea forţelor politice din ţară şi a partidelor poate crea un vid care, bineînţeles, poate crea posibilitatea ca forţe rebele, forţe necontrolate, să creeze această imagine a unui stat paralel. Nu există”, precizează fostul preşedinte.

Interviul a fost invocat într-un material mai amplu referitor la PSD şi la situaţia politică de la Bucureşti publicat de Le Figaro. Potrivit publicaţiei, fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”, el apreciind că „poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”.

După publicarea articolului din publicaţia franceză, Ion Iliescu a negat afirmaţia. Jurnalistul care l-a intervievat, Paul Cozighian a anunţat încă de luni seară că are înregistrarea şi că o va face publică.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here