Eveniment halucinant pe Facebook: “Concurs de bătut femeia”. Poliţiştii au deschis dosar penal

Procurorii şi poliţiştii din Alba Iulia au deschis un dosar penal pe numele unei persoane care a stârnit revoltă în mediul online după ce a promovat un eveniment ce se intitula ”Concurs de bătut femeia”.

Evenimentul a fost lansat în de Ziua Naţională în Alba Iulia, mii de persoane înscriindu-se pe Facebook.

Deşi probabil totul s-a dorit a fi o glumă, o asociaţie din Bucureşti a depus o plângere, iar autorităţile au decis să deschidă dosar penal.

”La sesizarea dvs. întregistrată la Poliţia Municipiului Alba Iulia cu nr. (…), privind evenimentul organizat «Concurs de bătut femei», postat pe reţeaua de socializare Facebook de pe profilul numitului P. T. vă informăm următoarele: În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii din cadrul subunităţii au rezultat aspecte care pot fi de natură penală motiv pentru care petiţia dvs. a fost trecută în evidenţa dosarelor penale sub nr. (…), urmând a se efectua cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”, se precizează în adresa primită de asociaţia ”Necuvinte” de la Poliţia din Alba Iulia, conform alba24.ro.

Vă amintiţi mizeria cu «Concurs de bătut femei» care a poluat mediul online în preajma Zilei Naţionale? Ei bine, şi eu! Stăteam eu liniştită acasă cu laptopul pe piept căutând info despre… pisici (recunosc), când au început să bâzâie toate, whatsapp, facebook, telefon, tot!! «Simona, hai să facem ceva!», «Ai văzut ce circulă pe Facebook?!?»… Cu laptopul tot pe piept, am intrat pe site-ul Poliţia Română şi am trimis o petiţie către IPJ Alba, de unde spunea isteţul creativ că este, iar astăzi am primit acest răspuns. Ce vrea să spună autorul este că nu este suficient activismul pe facebook, trebuie să facem şi practic ceva atunci când vedem ceva nedrept întâmplându-se în jurul nostru”, a precizat Simona Voicescu, reprezentata asociaţiei “Necuvinte”.

Între timp, autorul evenimentului a şters postarea de pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here