Crește numărul slătinenilor care beneficiază de apă GRATUTĂ. Vezi dacă îndeplinești condițiile

Numărul slătinenilor care beneficiază de servicii de alimentare cu apă și canalizare gratuite prin acordarea ajutorului financiar din partea primăriei va crește de la 1 ianuarie 2019. În plus, beneficiarii vor avea mai multă apă potabilă gratuită, după ce consilierii locali au modificat, prin adoptarea unui act normativ, procedura de acordare a acestui drept.

Dacă până acum plafonul de venit pe membru de familie în cazul beneficiarilor de apă și canalizare gratuite era de 1000 lei, de la 1 ianuarie 2019 acest plafon crește la sub salariul minim brut pe țară garantat în plată, care în prezent este 1900 lei, iar începând cu 01.01.2019 va fi 2080 lei.

Cuantumul ajutoarelor lunare se acordă prin compensarea procentuală aplicată la contravaloarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în
luna pentru care se acordă ajutorul.

În funcţie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau al persoanei singure,
compensarea procentuală se acordă, după cum urmează:
a) în proporţie de 100%, în situaţia în care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este de până la 500 lei;
b) în proporţie de 80%, în situaţia în care venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 500,1 lei şi 1000 lei;
c) în proporţie de 50%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 1000,1 lei şi 1500 lei;
d) în proporţie de 20%, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure este cuprins între 1500,1 lei şi sub salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Pentru familiile şi persoanele singure beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit
prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutoarele lunare acordate acoperă 100% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare în limita legală, dar nu mai mult decât consumul efectiv.

Dacă în prezent se suportă contravaloarea a 5 mc/lună de familie sau persoană singură, în conformitate cu noua legislație, limita unui consum de apă, respectiv a unei cantităţi de apă uzată evacuată la reţeaua de canalizare va fi de 75 l/persoană/zi, adică 2,25 mc/persoană într-o lună.

Ajutoarele lunare se acordă în limita sumelor alocate cu această destinaţie din bugetul local și se fac prin dispoziţia primarului, la solicitarea scrisă a persoanei singure sau familiei.

Primirea, verificarea și înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului lunar precum și
instrumentarea ulterioară a dosarelor de acordare ajutoroare lunare revine în sarcina Direcției de Asistență Socială Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here