OFICIAL: Guvernul ÎNGHEAŢĂ indemnizaţiile şi sporurile bugetarilor în 2019. Ordonanţa a fost ADOPTATĂ

Guvernul României a aprobat joi, în ultima şedinţă a anului, o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea indemnizaţiilor, sporurilor, compensaţiilor şi altor facilităţi băneşti acordate bugetarilor.

Actul normativ prin care Executivul îngheață indemnizațiile, sporurile, compensațiile și alte facilități bănești este „Ordonanța de urgență pentru modificarea alin. 1 al art 38 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene”, potrivit româniatv.net.

Astfel, în 2019, bugetarii se vor bucura doar de majorarea salariului minim pe economie.

Textul acestei OUG a fost publicat, la începutul lunii decembrie, de Federatia Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor (FSANP).

“Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizația brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențîn cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsură în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea in aceleași condiții”, atrăgeau atenția, atunci, sindicalistii.

Vor mai fi înghețate anul viitor, tot la nivelul lunii decembrie 2018, “pentru personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, indemnizațiile, compensațiile, primele, ajutoarele, plățile compensatorii, despăgubirile, compensațiile lunare pentru chirie și alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut”.

Același act normativ mai prevede că muncă suplimentară efectuată de personalul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere să nu mai fie remunerată, ci doar compensată cu timp liber.

Excepție fac însă personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională. Actul urmează să fioe publicat înm Monitorul Oficial.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Nu îngheață dle.nimic. Ajustează,menține la același nivel din decembrie. Oamenii,cum spune Dancila,respecta programul de guvernare. Totul se face pt.oameni. N-ai înțeles dta.autorule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here