Darius Vâlcov, ACUZAT că “măsluieşte” indicatorii economici ai României

Senatorul liberal Florin Cîţu îl acuză pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, că “măsluieşte” indicatorii economici astfel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3%. El avertizează că va informa Eurostat şi cere ca experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare, potrivit romaniatv.net.

“Darius Valcov confirma criza!

Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. 

Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare.

Aseara tarziu am fost sunat din MFP si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale.

Mai mult, si asta este foarte grav, Darius Valcov le cere angajatilor de la finante sa masluiasca datele in asa fel incat executia finala sa arate exact asa cum a anuntat el. Adica sub 3%”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Senatorul liberal îi cere ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să permită unei echipe de experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare.

“Pentru a-i opri si a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:

– alo institutiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)

– Ii cer public lui Teodorovici sa permita ca o echipa de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare. Suntem pregatiti.

– voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.

In cazul in care nu vom reusi vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN”, a mai scris Cîţu, potrivit romaniatv.net.

Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. A primit o condamnare, în primă instanță, de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

El mai este judecat în alte două dosare, într-unul pentru luare de mită și în celălalt pentru instigare la dare și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here