Mai mulți olteni s-au ales cu dosare penale în ultimele zile din 2018. Cu ce i-au prins polițiștii/ FOTO

În doar trei zile, polițiștii de la Ordine Publică din cadrul Poliției Slatina au întocmit patru dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”.

Polițiștii slătineni au acționat și în ultimele zile ale anului trecut, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației din domeniul articolelor pirotehnice.

Astfel, la data de 29 decembrie, polițiștii au depistat o autoutilitară parcată în apropierea pieței Zahana și în interiorul căreia au fost găsite mai multe articole cu amestec pirotehnic.

În urma activităților desfășurate, polițiștii de ordine publică au identificat deținătorul materialelor pirotehnice.

În 30 decembrie, oamenii legii au depistat doi tineri, de 17 și de 19 ani, din municipiul Slatina, care foloseau  articole pirotehnice, fără drept. După efectuarea controlului corporal asupra acestora, au fost găsite 5 cutii cu obiecte pirotehnice.

În cursul ultimei zile a anului, o tânără, de 26 de ani, din comuna Curtișoara, a fost depistată având asupra sa 42 de cutii cu materiale pirotehnice.

Totodată, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 61 de ani, din Slatina, în timp ce transporta 12 cutii cu articole de distracție cu amestec pirotehnic. Conducătorul autovehicului a declarat că obiectele aparțin pasagerei, o femeie de 38 de ani, din aceeași localitate.

 

„În toate cazurile, polițiștii au ridicat obiectele în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here