Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în Guvern: Am argumente de legalitate şi oportunitate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va respinge propunerile înaintate de premierul Dăncilă pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Şeful statului a argumenta că are motive şi de legalitate şi de oportunitate pentru a îi respinge numirea Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici.

“Ieri am semnat decretele de reovare, care au fost publicate. (…) Nu am formulat încă un răspuns de refuz pentru că voi refuza propunerile inaintate de premier pentru că avem şi argumente de legalitate şi argumente de oportunitate”, a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă ori de câte ori va fi contactat şi a îndemnat PSD să vină cu alte propuneri de numire în Guvern.

“Nu știu ce va face PSD, vom observa. Vom vedea când vom avea o propunere și o vom analiza cu juriștii. Atâta vreme cât există un ministru pe scaunul de ministru, nu e blocaj, iar dacă PSD dorește alți miniștri, să facă alte propuneri. O să aibă ocazia să mai încerce o dată”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here