“Vestele galbene” continuă protestele în Paris: Noi ciocniri violente cu forţele de ordine

Sursa foto: b1.ro

Protestele “vestelor galbene” continuă şi în noul an! Manifestanţii au ieşit pentru al optulea weekend consecutiv pe străzi pentru a manifesta împotriva condiţiilor grele de trai şi pentru a demasca aroganţa liderilor care nu văd realitatea vieţii dificile pe care o au oamenii simpli pe seama cărora pun noi biruri.

Au avut loc şi noi ciocniri violente cu forţele de ordine. Pe malurile Senei în Paris, protestatarii au aruncat cu sticle şi pietre, iar jandarmii au reacţionat cu gaze lacrimogene, arată Reuters.

Manifestaţia a debutat ca un marş paşnic de pe Champs-Elysees spre primăria Parisului de unde urmau să meargă spre sediul Adunării Naţionale a Franţei, dar au fost încetiniţi de ciocnirile cu forţele de ordine.

Ciocniri violente cu forţele de ordine au avut loc şi în oraşele Beauvais şi Montpellier.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron. Liderul de la Palatul Élysée nu a reuşit să oprească manifestaţiile în ciuda tuturor promisiunilor făcute, inclusiv creşterea cu 100 de euro a salariului minim.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here