Amendă URIAȘĂ pentru un retailerul online din România. Suma, mai mare de 4 ori decât profitul brut al companiei

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că a sancţionat cu 1,6 milioane de lei (340.000 de euro) retailerul online Corsar Online, deținătorul magazinului cel.ro, printre altele, pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă. Firma a avut în 2017 un profit brut de 427.000 lei, de patru ori mai puțin decât amenda aplicată de Consiliu.

Autoritatea a anunţat că a analizat modul în care retailerul a preluat controlul asupra domeniilor de internet marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro.

În cadrul analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi.

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscuta fiind cel.ro, potrivit autorităţii.

”Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare”, se arată în comunicat.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Altfel spus, înainte de a obţine autorizarea din partea autorităţii, în numele companiei care face obiectul tranzacţiei nu se pot lua decizii, cum sunt: modificarea obiectului de activitate, restructurarea, închiderea sau divizarea compania, vânzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here