‘Neglijați ai sistemului’. Polițiștii atacă Guvernul: ‘Se respectă legea când te vede MORT’

Sindicatul polițiștilor ROPOL lansează un atac dur la adresa Guvernului Dăncilă și a Ministerului de Interne, condus de Carmen Dan.

Reprezentații sindicatului scriu pe pagina oficială de Facebook că pensionarii MAI sunt “neglijați ai sistemului” și că statul respectă legea “când te vede mort”.

“Pentru pensionarii MAI și viitorii pensionari ai MAI

După cum știți, intrați în aceeași categorie de “neglijați ai sistemului” ca și colegii din activitate.

Inclusiv MAI, prin Secretariatul General, a făcut precizări privind aplicarea OUG 114/2018, în sensul că în perioada 2019-2021 nu se acorda ajutoare/indemnizații la ieșirea la pensie, retragere sau încetarea raporturilor de muncă/de serviciu, cu excepția situației în care intervine decesul polițistului.

(Statul respectă legea și te ajută când te vede mort 🙁 )

Prin Casa Sectorială de Pensii a MAI, s-a venit cu completări: potrivit Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și modificărilor aduse prin OUG 114/2018, „pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului încurs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică”, adică, începând cu data de 01.01.2019, cuantumul pensiilor militare de stat e în plată se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, de 1,3%.

Atât, că, după MAI și guvernanții noștri, e deja prea mult pentru câți ani ați prestat în folosul țării… de restul primiți recunoștință veșnică 🙁

Echipa ROPOL”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here