Un bărbat din Iași a jucat la păcănele fondurile europene cu care trebuia să dezvolte o afacere

Sursa foto: digi24.ro

Un bărbat din Iași a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru deturnare de fonduri, și la plata a peste 100.000 de lei pe care i-a cheltuit în interes propriu. Ieșeanul accesase fonduri europene pentru a dezvolta o afacere, dar când a primit banii i-a jucat la „păcănele” și i-a pierdut, scrie Ziarul de Iași.

Andrei Anti a depus actele pentru a obține finanțare de la Uniunea Europeană în 2014, după ce fusese mandatat printr-o procură să se ocupe de întreprinderea unei femei. Aceasta plecase în Danemarca pentru a trata o problemă de sănătate și își lăsase businessul pe mâna ieșeanului.

După ce a obținut banii din fonduri europene, bărbatul a folosit o parte din ei pentru a-și plăti o datorie de 8.000 de euro către fratele său. Cu restul de bani a mers la jocurile de noroc.

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (…..), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriu.

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren. În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA. Decizia luată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here