Ecaterina Andronescu: Se renunţă la ideea de manual unic. Noua metodologie pune accent pe calitate

Sursa foto: Romania libera

Ministrul Educaţiei a anunțat că se va renunța la manualul unic. Ecaterina Andronescu a declarat că, potrivit noii metodologii pentru elaborarea manualelor, se va pune accept pe calitate, nu pe preț.

Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale, a insistat Andronescu, potrivit Agerpres.

“E deja pe site-ul Ministerului Educaţiei noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunţă la ideea de manual unic. (…) În metodologie accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus că vor încerca să aducă la timp manualele pe băncile elevilor: “Ceea ce ne pune sub semnul întrebării este doar potenţiala perioadă de contestaţii. Mizez pe faptul că anul acesta SEAP are un termen mai restrâns pentru soluţionarea contestaţiilor – 30 de zile – şi că vom încerca să aducem manualele la timp”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here