România preia președinția Consiliului UE: Liderii europeni au aterizat la București

Sursa foto: b1.ro

Liderii europeni au aterizat, miercuri seară, pe Aeroportul Băneasa din Capitală, de unde se vor îndrepta către Ateneul Român, unde va avea loc Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.  

Aeronava cu care au ajuns la București președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a aterizat la București în jurul orei 18.45.

În deschiderea evenimentului de la Ateneul Român vor lua cuvântul premierul Viorica Dăncilă, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European și Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Concertul inaugural va fi asigurat de Orchestra Uniunii Europene, formată  din muzicieni din cele 28 de state ale Uniunii, respectiv artişti români de recunoaştere internațională.

Întâlnirile și discursurile vor continua în ziua de vineri, urmând ca luni și marti Viorica Dancilă să meargă și la Strasbourg pentru a prezenta în plenul Parlamentului European prioritățile României în fruntea Consiliului Uniunii Europene pentru următoarele șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here