De Sărbători, polițiștii din Olt au confiscat peste o tonă de obiecte pirotehnice și au deschis zeci de doare penale

Peste 1.000 de kilograme de obiecte pirotehnice au fost ridicate de polițiștii olteni, în perioada Crăciunului și a Anului Nou, de la persoane care încercau să le vândă în afara legii. De asemenea, oamenii legii au deschis nu mai puțin de 27 de dosare penale.

Confiscarea mărfii a avut loc în cadrul acțiunii „Foc de artificii”, care a avut ca obiective prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei în domeniu, precum și sancționarea faptelor de natură penală sau contravențională la regimul materiilor explozive.

„Controalele polițiștilor au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În acest sezon, polițiștii au efectuat 87 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea societăților comerciale autorizate comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice și au fost întocmite 25 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost confiscate 1.076 kg obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, valoarea acestora fiind de peste 27.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here