Tudorel Toader își trage piscină la birou? Iată ce spune deputatul Gigel Știrbu

Foto: b1.ro

Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu, atrage atenția, printr-un comunicat de presă, asupra faptului că Guvernul a făcut cadou Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acolo unde rector a fost (și unde, probabil, se va întoarce) actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, două imobile, teren și construcții, care se afla în administrarea Societății Române de Televiziune.

Aceasta în condițiile în care TVR Iași nu are un sediu propriu. Știrbu susține că respectivul cadou corespunde cu intenția Universității „Alexandru Ioan Cuza” de a construi un complex sportiv cu de toate: bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, terenuri omologate de handbal, baschet și volei, cu tribune rabatabile pentru 4000 de locuri.

„Am aflat cu  stupare că Guvernul a emis în Monitorul Oficial o Hotărâre de Guvern, nr. 975/2018, privind trecerea unor bunuri imobile – construcții, aflate în administrarea Societății Române de Televiziune, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, precum și transmiterea imobilului – construcții și teren, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Societății Române de Televiziune în administrarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației Naționale.

Întrebarea care se pune cum de conducerea Televiziunii Române, instituţie a căror studiouri locale abia supravieţuiesc, în timp ce în postul central sunt investite milioane de lei pentru lăudătoriii PSD,  nu a avut reacţie.

Terenul în suprafață de 4.830 mp, împreună cu terenul în suprafață de 4.058 mp, preluat în administrare de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflata în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, corespunde intenției universității de construire a unui complex sportiv, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4000 de locuri.

Imobilul care trebuia să fie un sediu pentru TVR Iaşi va face obiectul unui nou proiect de investiții, astfel încât o nouă expertiză va putea determina, ulterior, modul de reutilizare a clădirilor existente. Având în vedere că studiul de fezabilitate pentru studioul TVR a fost deja realizat, întrebarea care se pune este de unde vor fi recuperați acești bani. Dar doamna Doina Gradea, Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune nu a avut nici o reacţie la situaţia îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică din Iaşi care nu are un sediu propriu în care să-şi desfăşoare activitatea şi luându-se prin acest HG posibilitatea de a avea acest sediu.

În schimb, nu putem să ne gândim că domnul Tudorel Toader, care îndeplinește din 2016 funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (autosuspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru), nu se gândeşte ca, după terminarea iminentă a mandatului de ministru să îşi pregătească un loc binemeritat pentru relaxare. Cel mai probabil, Toader doreşte un nou mandat de rector, şi îşi pregăteşte piscina la birou”, se arată în cimunicatul lui Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here