Mihai Eminescu, omagiat, marți, la Slatina/ Muzică și poezie într-o atmosferă de epocă

Primăria Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art., Centrul Internațional de Artă România și Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, cu Asociația Culturală Iordache Art și cu Corul „Voces Primavaera” pun la cale, marți, două evenimente culturale care se vor derula la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale și pentru a-l omagia, la 169 de ani de la naștere, pe poetul național Mihai Eminescu.

Primul eveniment va avea loc între orele 13,00 și 16,00 în Foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, unde va fi organizată expoziţia de grafică „Eminescu – poet nepereche” și, într-un decor inspirat dintr-o poezie eminesciană, „Cabinetul Eminescu” (Mihai Eminescu şi Veronica Micle vor fi însuflețiți de doi actori). Vor fi, apoi, recitate poezii de către copii de la DGASPC Olt. Totul, într-o atmosferă de epocă (femei și bărbați îmbrăcaţi în costume de epocă), cu muzică ambientală pe versuri eminesciene.

Cel de-al doilea eveniment se va desfășura în sala de spectacole a Centrului „Cultural Eugen Ionescu”, între orele 18,00 – 20,00 și va cuprinde un film documentar dedicat Zilei Culturii Naţionale, un recital de poezie eminesciană, o paradă cu personaje îmbrăcate în costume de epocă și un scurt metraj. La final, Corul „Voces Primavaera” va susține un concert pe versuri eminesciene.

Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Și în sala „Nicolae Truță” a Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” va avea loc, începând cu orele 13.00, o serie de manifestări în același context. Vor fi susținute piese de muzică folk și canto clasic, vor fi recitate versuri și va fi prezentat un moment de pantomimă, toate având că tema viața și opera marelui poet. 

Evenimentul va fi organizat, sub genericul „Moment omagial Mihai Eminescu”, de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, în parteneriat cu Colegiul Național Ion Minulescu, Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina și cu Liceul Teroretic „Petre Pandrea” din Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here