Situație fără precedent. Procesele de la completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, suspendate. O nouă decizie îi vizează și pe Dragnea și Tăriceanu

Situație fără precedent în justiție! Toate procesele judecate de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte au fost suspendate.

Au fost sesizate Secțiile Unite, în contextul deciziei Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate în decembrie 2018 să rămână și în 2019 la completurile trase la sorți, scrie Ziare.com.

Luni ar fi urmat să fie judecate mari procese de corupție amânate în luna decembrie, dar au fost amânate pentru 4 februarie.

“Asta dupa ce Sectia de judecatori din CSM a stabilit ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecatori de la ICCJ, in 13 decembrie, sa fie judecate in 2019 de aceiasi judecatori, fara a fi organizata o tragere la sorti in privinta lor. Decizia CSM era in contradictie cu jurisprudenta Inaltei Curti.

Decizia de a sesiza Sectiile unite a fost luata de Completul 1 Penal, care este condus de vicepresedintele Inaltei Curti Iulian Dragomir. Din complet mai faceau parte: Simona Nenita, Marius Foitos, Ionut Matei si Geanina Arghir”, scrie sursa citată.

Schimbările vizează și dosarele lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Toni Greblă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here