Femeile care nasc vor primi un ajutor consistent de la stat. În ce constă sprijinul și cum se poate obține

Femeile care devin mame în următoarea perioadă ar putea să beneficieze de un pachet în valoare de 750 de lei, cu produse pentru copil. Această decizie ar urma să fie luată după ce ani de zile s-au acordat trusouri proaspetelor mămici.

Bani pentru tinerele mămici. Între 2006 și 2010, femeile care au născut au primit 150 de lei. Acum, însă, trusoul ar urma să conţină 34 de produse pentru bebeluş. Mai exact, la externare, mamele vor primi o saltea pentru înfăşat, o pătură, haine, produse pentru baie, un termometru, dar şi scutece şi lapte praf.

“M-am gândit la primele lucruri de care ar avea nevoie atât mămica, cât şi copilul în momentul în care acesta se naşte. Înseamnă ca sumă undeva la 750 de lei. Acest trusou ar fi achiziţionat de stat. Ar fi dat în spitale sau în stările civile”, a declarat Mara Calista, inițiatorul proiectului, potrivit Digi24.

Un ajutor asemănător a mai fost acordat de stat prospetelor mămici, din 2006 până în 2010. Femeile ar fi trebuit să primească la naştere trusouri pentru copii, în valoare de 150 de lei. Achiziţia produselor se desfăşura însă destul de greoi, aşa că până la urmă s-au acordat doar banii cash. Şi în 2016, guvernul tehnocrat vorbea despre trusoul de naştere, ale cărui costuri urmau să fie acoperite din fonduri europene.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here