Tensiunile iau amploare la Complexul Energetic Oltenia. Cinci mineri au intrat în GREVA FOAMEI: ”De asta au eliberat infractorii? Să ne bage domnul Dragnea pe noi?” Care este noua ofertă a administrației

Sursa foto: b1.ro

Administrația Complexului Energetic Oltenia le-au făcut minerilor o nouă ofertă salarială după protestele care au început încă de vinerea trecută. Astfel, după ore bune de negocieri, propunerea administrației a fost de a acorda un adaos la salariu de 700 lei brut pentru muncitori, 500 lei pentru cefeliști și 400 lei pentru șefii de sectoare, de secții și șefii de schimb, informează pandurul.ro. Acest bonus nu va fi însă inclus în salariu, ceea ce înseamnă că va putea fi pierdut mult mai ușor. 

Totul are loc în contextul în care directorul general al CE Oltenia, Sorinel Boza, a avertizat, marți că în depozite mai există cărbune pentru mai puțin de două zile.

”Termocentrala Rovinari mai poate funcționa, la stocul de cărbune pe care îl are, nu mai mult de o zi și jumătate, două”, a declarat Boza, la Tele 3, potrivit jienii.ro.

Tot marți, sindicalistul Manu Tomescu a intrat în greva foamei, fiind urmat apoi de alți colegi. În total, cinci persoane au recurs la această formă de protest. Asta în timp ce protestul celorlalți colegi continua în fața sediului CEO.

”Ce m-a determinat să recurg la acest protest extrem este faptul că administrația are o atitudine duplicitară, falsă față de noi. Pe o parte se duc și negociază, pe de altă parte se duc și fac reclamații, să pună presiune pe protestatari”, a declarat Manu Tomescu.

Iar tensiunile au fost alimentate și de faptul că 23 de salariați au fost deferiți justiției, în urma acțiunilor de protest începute vineri seara.

”Colegilor le e frică. Sunt toți în sală, dar nu vor să vorbească. Nu vor să iasă să vorbească. Ne-au amenințat să nu mai ieșim, că ne dau în judecată. Ce să ne facă? Să ne bage la pușcărie? De asta au golit pușcăriile de infractori? Să ne bage domnul Dragnea pe noi?”, a declarat un salariat CEO, citat de Pandurul.ro.

Referitor la negocierile purtate noaptea trecută, sindicaliștii susțin că minerii sunt cei care vor decide dacă vor accepta oferta făcută de administrația CE Oltenia.

”Noi n-am semnat documentul în sine. Administrația ne-a făcut o ultimă ofertă, după ore în șir de dezbateri. E o situație grea. Acum, salariații trebuie să cântărească, decizia este la dumnealor. Personal, consider că este o ofertă care trebuie luată în seamnă, dar trebuie analizată cu atenție de salariați”, a declarat Paul Constantinescu, vicepreședintele Federației Energetica, pentru Pandurul.ro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here