Prima reacţie din Guvern după scrisoarea lui Iohannis pe refuzul miniştrilor: “Vom trimite cazierele și vom aștepta reacția președintelui”

Sursa foto: b1.ro

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a reacţionat după ce preşedintele Klaus Iohannnis a trimis scrisoarea prin care motivează respingerea pentru a treia oara a propunerilor de miniştri prin faptul că documentaţia trimisă la Cotroceni este incompentă.

Acesta a arătat nu a văzut până în prezent un astfel de motiv de refuz precum el invocat de Klaus Iohannis, iar în zilele următoare vor trimite cazierele la Cotroceni şi vor aştepta răspunsul preşedintelui Iohannis.

“Sunt în activități publice de 30 de ani și niciodată în depunerea candidaturilor pentru ministru nu s-a cerut vreun act doveditor, pentru că este cenzura premierului care își asumă candidatura cu riscurile de rigoare.

În ultima tentativă de remaniere guvernamentală premierul a făcut opt propuneri de revocare și numire în funcție. Toate au fost făcute într-o singură adresă. Șase au fost acceptate și două respinse, dar niciuna nu avea cazierul în dosar.

Prima dată președintele a respins propunerile fiindcă i s-au părut nepotrivite, apoi a invocat neîndeplinirea condițiilor de legalitate. Probabil în zilele următoare vom trimite cazierele și vom aștepta reacția președintelui. Vom acționa apoi în consecință”, a spus secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis joi prim-ministrului Viorica Dăncilă o nouă scrisoare prin intermediul căreia o anunţă pe aceasta că respinge pentru a treia oară propunerile pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

Șeful statului susţine că CV-ul Liei Olguţa Vasilescu şi cel al lui Mircea Drăghici, propunerile PSD pentru aceste funcţii, nu erau actualizate şi arată că documentaţia depusă este incompletă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here