ARME NOI pentru jandarmi în a treia zi de Crăciun: Pistoale automate, pistoale mitralieră şi lansatoare de gaze, cumpărate cu 3,4 milioane de lei

Arme noi pentru Jandarmeria Română. S-a întâmplat în a treia zi de Crăciun. Cu 3,4 milioane de lei jandarmii şi-au cumpărat pistoale automate, pistoale mitralieră şi lansatoare de gaze, informează B1 TV. Achiziţia vine la nici o jumătate de an de la protestele sângeroase din Capitală, când sute de civili au fost bătuţi şi gazaţi forţele de ordine.

”Da, sunt arme de foc. Pentru protecţia dumneavoastră şi a participanţilor la manifestare”. Acesta este răspunsul dat de jandarm unei jurnaliste care l-a întrebat de ce poartă arme de foc la proteste.

Noile pistoale au fost achiziţionate la finalul anului trecut. Mai exact pe 27 decembrie. Totul s-a făcut pe repede înainte. Astfel, în cea de a treia zi de Crăciun, în doar două ore au fost semnate două contracte.

Toate armele au costat 3,4 milioane de lei, iar Jandarmeria a acordat cele două contracte prin cerere de ofertă companiei Transcarpat Sportours International SRL, cu sediul într-un apartament din Bucureşti şi condusă de Dinu Solojan, un personaj care promovează discursul împotriva firmelor străine.

Potrivit caietului de sarcini, în cadrul primului contract, pentru 1,7 milioane de lei, firma lui Dinu Solojan trebuie să asigure furnizarea a cel mult 400 de lansatoare de gaze. Dar, tot potrivit contractului, poate livra şi doar 50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here