INCREDIBIL, dar adevărat: Trenurile din România au avut ÎNTÂRZIERI de ȘASE ANI în 2018

Şase ani într-unul singur. Potrivit statisticilor, acesta este întârzierea totală a trenurilor din România pe parcursul întregului an 2018, informează B1 TV. Autorităţile se limitează doar la constatarea acestei probleme.

Întârzierile trenurilor din ţara noastră nu mai sunt de mult o noutate pentu călători, la fel şi mizeria din aceste mijloace de transport. Însă statisticile venite chiar de la Ministerul Transporturilor arată că situaţia este cu adevărat gravă.

Conform rapoartelor, în 2018, în perioada iunie-noiembrie, timpul de aşteptare în plus a fost de 1,6 milioane de minute. Adică o întârziere de mai bine de trei ani în doar șase luni. Şi tot cam atâtea minute de întârzieri sunt raportate şi în prima jumătate a anului.

Nici în 2017 nu am stat mai bine. Peste 4,53 de milioane de minute au așteptat, în total, în gări şi pe peroane călătorii români în 2017, adică echivalentul a opt ani şi jumătate.

Cu un an şi mai în urmă, adică în 2016, rapoartele Ministerului Transportului erau asemănătoare. În 2016, numărul minutelor de întârziere a ajuns la aproximativ 4,5 milioane.

Şi problemele nu par să se rezolve prea curând. Oficialii din Ministerul Transporturilor se mulţumesc să constate dezastrul şi regretă disconfortul creat.

Unele dintre motivele invocate pentru întârzierile din România sunt porţiunile de cale ferată care nu permit o viteză ridicată, dar şi restricţiile de viteză introduse pe perioada lucrărilor de întreţinere şi reparaţie pe anumite tronsoane.

Spre comparaţie, şeful căilor ferate din Japonia şi-a dat demisia, iar Ministrul Transporturilor şi-a cerut scuze public pentru întârzieri de trei minute într-un an.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here