Ecaterina Andronescu, replică HALUCINANTĂ despre lipsa condiţiilor minime de igienă din şcoli: Copiii să plece de acasă cu șervețele umede la ei!

Sursa foto: Wikipedia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a dat o replică uluitoare în contextul în care România se află în pragul unei epidemii de gripă.

Oficialul guvernamental a propus o soluţie inedită pentru copiii care învaţă în școlile în care nu există condiții minime de igienă.

Întrebată, într-o emisiune de la Digi24, ce ar trebui să facă elevii din școlile în care nu există săpun la baie, unele aflate chiar în centrul Bucureștiului, Ecaterina Andronescu a oferit un răspuns halucinant.

“Să plece de acasă cu șervețele umede. Șervețelul este un element extrem de important și copilul trebuie să învețe să îl folosească”, a afirmat ministrul Educaţiei, potrivit educatieprivata.ro.

În aceeaşi emisiune profesoara de limba română Oana Moraru a arătat că standardele cu privire la sănătatea copiilor ar trebui să fie, totuși, altele.

“Nu avem regulamente care să fie respectate. În Finlanda, și la clasa a XII-a, dacă un copil dă semne de răceală, este trimis acasă”, a spus profesoara.

Ecaterina Andronescu a vorbit și despre faptul că părinții sunt aceia care, de multe ori, decid să își trimită copiii bolnavi la școală.

“Ar trebui să îi îndemnăm pe părinți să nu mai facă acest lucru. Să facem o școală pentru părinți și poate și în lege să avem un capitol dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză”, a precizat ministrul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat duminică seară, la B1 TV, că România se află în pragul unei epidemii de gripă, dar că nu avem încă epidemie în ţară.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here