Este cel mai puternic aliment antioxidant din lume! Călugarii budiști îi spun: remediul suprem pentru cancer

De ce este bine să îl consumăm zilnic:

Goji sunt niște fructe mici, de culoare roșie, cu gust dulce acrișor, care și-au făcut treptat loc pe rafturile magazinelor și în rețetele naturiste, datorită proprietăților lor antioxidante excepționale.

Reprezintă cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. De aici și notorietatea.

Fructele goji sunt considerate un adevărat panaceu, prezente din cele mai vechi timpuri în medicină chineză, apreciate și consumate de călugării budiști pentru efectul lor antiimbatranire, dar și pentru că au renumele de remediu suprem anticancer. De câțiva ani, sunt din ce în ce mai prezente în farmacia naturistă. Dar oare chiar vindecă orice?

Specialiștii atrag atenția că, până în acest moment, nu s-a demonstrat științific faptul că o cură de goji reduce riscul apariției cancerului și nici că aceste mici fructe ar fi o veritabilă fântână a tinereții fără bătrânețe.

”Cerul este limita, atunci când vine vorba despre includerea fructelor de goji în alimentația de zi cu zi. Reprezintă o sursă importantă de antioxidanți. Dar nu trebuie să credeți orbește toate beneficiile atribuite consumului acestui superfruct”, spune Rosanna Lee, specialist în nutriție și sănătate la Buffalo General Hospital din Toronto, Canada.

Pentru a obține efectele benefice organismului, se recomandă consumul de 20-30 g fructe de goji pe zi. Care este adevărul despre fructele goji:

  • Conțîn 21 de minerale, printre care magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru și seleniu, 18 aminoacizi (mai mult decât polenul!), vitamina A, vitamina B, B2 și B6, vitamina E, polizaharide, 29 de acizi grași nesaturați, antioxidanți, fitosteroli și fenoli
  • Sunt o sursă ideală de proteine
  • Goji se află pe primul loc pe scară ORAC, care măsoară proprietățile antioxidante, cu 25.300 de unități la 100 g de produs. Pe locul al doilea sunt Aronia (scorusul negru), cu 16.100 de unități și prunele uscate, care au 5.700 de unități. Asimilarea a 5000-6000 unități de antioxidanți ORAC pe zi asigura o bună protecție pentru corp și creier.
  • Sursă excelență de vitamina A, fructele goji conțîn mai multe carotenoide decât orice alt produs alimentar, antioxidanți care protejează organismul de stresul oxidativ, reduc oboseală și întăresc capacitatea de protecție a organismului.
  • Zeaxatina din goji reduce riscul de degenerescență maculară, principala cauza a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.
  • Fructele goji sunt o sursă valoroasă de vitamina C, conțînând, per unitate, o cantitate de 500 de ori mai mare decât cea conținută de portocale.
  • Fructele de goji sunt sărace în calorii, dar foarte bogate în fibre, datorită semințelor mici aflate în interiorul fructului. De aceea, mulți nutriționiști recomandă consumul de fructe de goji atunci când urmăm o cură de slăbire, goji contribuind la bună funcționare a tranzitului intestinal și la asigurarea energiei necesare pe parcursul unei zile.
  • Foarte important este că fructele goji nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here