„Oamenii lui Dragnea” ajung în instanţă: Tribunalul Bucureşti a admis începerea judecării dosarului Belina

Fostul ministrul Sevil Shhaideh şi fostul preşedinte al CJ Telorman Adrian Gâdea vor ajunge în instanţă după ce Tribunalul Bucureşti a constatat luni legalitatea administrării probelor şi a decis să înceapa judecarea pe fondul a dosarului „Belina”.

În acest dosar, Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care activa ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Procurorii DNA au cerut aviz şi pentru urmărirea ministrului Rovana Plumb, dar Parlamentul a respins cererea.

Pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni a fost deferită justiţiei şi Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria; Rodica Guşă, asistent registrator la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafeţe de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual, prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, Insula Belina şi Braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here