Tudorel Toader, modificări importante în justiţie: Dosarele decise de completurile de 5 judecători vor fi reluate. Procurorii pot face şi ei contestaţii împotriva achitărilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni dimineaţă, pregătirea unei ordonanţe de urgenţă care să permite contestaţii în anulare împotriva sentinţelor date de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au fost nelegal constituite precum a decis Curtea Constituţională.

Tudorel Toader a subliniat că nu este vorba doar despre dosarele în care s-au dat condamnări, pentru că  şi procurorii vor putea face contestaţie împotriva deciziile de achitare.

Aceste dosarele la care face referire Tudorel Toader sunt cele decise între 2014 şi 2018, precum a decis Curtea că toţi cei 5 judecători trebuiau să fie traşi la sorţi şi nu doar 4.

Acesta a arătat că la sediul Ministerului este gata un proiect de draft de ordonanţă de urgenţă care va fi prezentat premierului Viorica Dăncilă.

””La Ministerul Justiției avem un astfel de draft de OUG. Dna prim ministru va decide dacă și când poate fi adoptată o atare astfel de ordonanță. În tot cazul, pentru a fi adoptată, Ordonanța va respecta normele de tehnică legislativă privind transparența decizională, se va solicita avizul Consiliului Legislativ, avizul CSM în funcție de care se va decide dacă și când se va decide conținutul final pe care să îl aibă proiectul de OUG.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here