E RĂZBOI pe străzile din Venezuela: Armata trage în manifestanții anti-Maduro! Dictatorul denunță SUA și nu vrea să cedeze PUTEREA

Garda Națională din Venezuela a început să tragă cu muniție de război în protestatarii anti-Maduro, imediat după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat drept președinte în exercițiu al țării latinoamericane, până la organizarea de noi alegeri libere, relatează BNL News preluată de stiripesurse.ro.

Nicolas Maduro a anunțat că nu cedează puterea și a rupt orice legătură diplomatică cu SUA, la puțin timp după ce președintele american Donald Trump a anunțat că-l recunoaște pe Guaido în postura de președinte interimar al Venezuelei. Ba mai mult, potrivit sursei citate, dictatorul acuză SUA că ar fi pregătit o lovitură de stat, motiv pentru care le-a cerut diplomaților americani să părăsească Venezuela în cel mult 72 de ore.

În orice caz, mai multe state s-au alăturat Americii în demersul de a recunoaște noua situație politică din Caracas, printre care Canada, Brazilia și Argentina, dar și alte state din America de Sud.

Câteva sute de mii de venezueleni au ieșit pe străzi, miercuri, pentru a cere demisia președintelui Maduro și a Guvernului său, pe fondul mai multor ciocniri violente în noaptea anterioară, potrivit Reuters preluat de news.ro.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here