Proiect cu co-finanțare europeană: Alro Slatina a achiziționat echipamente de cercetare-dezvoltare de 115 milioane euro/ FOTO+VIDEO

Alro Slatina a investit 115 milioane de lei, în ultimii doi ani, în Departamentul de cercetare-dezvoltare al companiei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare pe segmentul de tablă tratată termic din aliaje de aluminiu, cu aplicaţii industriale de înaltă calificare. Investiția, care a presupus achiziționarea a trei echipamente de cercetare-dezvoltare extrem de importante, s-a derulat în cadrul unui proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Este vorba de un echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, de un echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm şi de un echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

Proiectul a fost implementat, începând cu data de 5 septembrie 2016, în cadrul secției din strada Milcov, nr 1 (fosta ALPROM).

Directorul general al Alro, Gheorghe Dobra, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că cele trei echipamente vor îmbunătăți substanțial activitatea companiei în următorii ani.

„Din start vă spun că este vorba de un obiectiv vârf de lance în domeniu, un obiectiv care ne va ajuta să îmbunătățim substanțial activitatea în următorii ani. Obiectivul general este reprezentat de dezvoltare cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării, în scopul creșterii competitivității economice a întreprinderii prin inovare, respectiv îmbunătățirea infrastructurii de cercetare și inovare și a capacităților de excelență a întreprinderii, precum și a capacității științifie a întreprinderii în domeniile de specializare inteligentă”, a precizat directorul general al companiei.

Una dintre obligațiile Alro în cadrul proiectului implementat este ca, în cinci ani, să dezvolte anumite tehnologii și să participe cu lucrări științifice la conferințe internaționale.

„Obligațiile în cadrul acestui proiect este ca în cinci ani să dezvoltăm tehnologii care apoi să se aplice în Direcția Operațională Aluminiu Prelucrat, precum și să participăm cu lucrări științifice atât la nivel european, cât și la nivel mondial. Putem să spunem că deja am făcut câteva teste și anul acesta vom participa la conferința TMS care va avea loc în SUA, la San Antonio, în Texas, una din cele mai mari din acest domeniu. Avem trei lucrări pregătite de colegii noștri din cercetare care le vor prezenta, așa cum am zis, la nivel mondial”, a explicat Florea Sterie, manager Cercetare.

Producătorul de aluminiu și-a ales ca partener pentru aceste prezentări Universitatea Pitești.

„Prin orientarea noastră pro-regională, am decis ca partener nostru pentru aceste trei prime lucrări care vor fi prezentate în Statele Unite să fie Universitatea din Pitești, care nu este o universitate provincială; este foarte legată de spiritul aeronautic, iar colaborările ei cu Toulouse sunt foarte frecvente”, a arătat Ion Sava, director tehnic Investiții-Calitate.

Implemetarea proiectului de 115 milioane de euro a mărit și numărul de personal angajat al Alro.

„Implementarea proiectului a avut ca efect pozitiv a 30 de posturi pe care au fpst deja angajați specialiști direct implicați în cercetare-dezvoltare. Este vorba de cinci ingineri specialiști și de 25 de muncitori tehnicieni care vor opera aceste utilaje”, a dat detalii Nicu Durău, directorul de Resurse Umane al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here