Legea Zootehniei, promulgată. Dan Ciocan: „Este o lege mult așteptată și pe care am susținut-o”

Președintele României a semnat, recent, decretul de promulgare a Legii Zootehniei, adoptată de Camera Deputaților (for decizional), la sfârșitul anului trecut.

Legea reglementează creşterea şi exploatarea, alimentația și ameliorarea animalelor, reproducția lor, conservarea raselor autohtone de animale, atribuțiile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în domeniu, controlul şi inspecţia oficială a activităţilor zootehnice.

„Este o lege mult așteptată și pe care am susținut-o și în comisie, și în plen. Ea aduce mai multe reglementări pentru asociațiile de crescători, dar și pentru fermierii care dețin animale și care doresc să aibă acces la pășunile din localitate.

Printre noutățile mai importante pentru crescătorii de animale, noua lege include reguli pentru accesul la pășuni, reglementări clare pentru programele de ameliorare și sancțiuni dure pentru cei care falsifică originea animalelor”, a declarat deputatul de Olt Dan Ciocan, secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here