Kelemen Hunor, atac la PSD-ALDE: E o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un plan de buget. OUG 114, o decizie proastă

Foto: digi24.ro

Kelemen Hunor a acuzat Guvernul PSD-ALDE de iresponsabilitate pentru faptul că nu a prezentat proiectul de buget pe 2019 nici acum, deși mai avem puțin și trecem în funa februarie. Mai mult, liderul UDMR a susținut că Ordonanța de Urgență 114, cea care prevede mai multe taxe, inclusiv așa-zisa ”taxă pe lăcomie”, este o decizie proastă. 

Kelemen a mai spus că un buget viabil se va contura abia la finele lunii martie, timp în care țara va funcționa fără buget. Este un lucru inacceptabil, a insistat președintele UDMR.

”Consider că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul nu a venit cu un plan de buget cel mai târziu în decembrie 2018, dar nici în octombrie, noiembrie, decembrie, când ar fi trebuit.

Încă nu există plan de buget elaborat, nu ştiu ce motive ar putea să fie şi între timp este un haos. De ce? Pentru că administraţiile publice nu pot să-şi facă niciun fel de plan, întreprinderile economice, întreprinzătorii, nimeni în această ţară nu poate să-şi facă planuri fără buget.

Dacă în Parlament va fi bugetul numai în februarie, atunci un buget viabil se va contura de-abia pe la finele lunii martie, începutul lui aprilie. Acesta va fi intervalul în care ţara va lucra, va funcţiona fără buget. Nu este bine, este rău, este inacceptabil”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Kelemen a mai afirmat că 2018 nu a fost an electoral, prin urmare Guvernul n-are nicio scuză pentru faptul că nu a prezentat proiectul de buget nici acum.

Cât despre OUG 114/2018, președintele UDMR a susținut că este o ”decizie proastă”, la care UDMR va încerca să aducă o serie de corecţii: ”Noi am criticat şi vom critica în continuare acest guvern, această coaliţie guvernamentală, vom înainta propuneri de modificare şi în cazul acestei ordonanţe de urgenţă”.

UDMR are încheiat un protocol de colaborare cu alianța PSD-ALDE și a ajutat-o de mai multe ori să treacă prin Parlament legi, unele dintre ele extrem de controversate.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here