Pompierii din Olt au sărit în sprijinul populației din Ialomița, unde vremea rea a făcut RAVAGII

Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică, drept pentru care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea de urgență a mai multor containere de mare capacitate generatoare de curent electric aparținând unităților de pompieri din 16 județe, printre care se numără și ISU Olt.

„În sprijinul populației din județul Ialomița va acționa și containerul pentru suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat, aflat în dotarea ISU Olt, încadrat cu doi pompieri din cadrul Detașamentului Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

„Containerele pentru suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat au o capaciate de 450 kVA și permit alimentarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii nefavorabile”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor din Olt.

Containerul pentru iluminat din cadrul ISU Olt a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here