Darius Vâlcov se visează guvernator în locul lui Mugur Isărescu

Atacurile social-democraților la adresa BNR se întețesc. După ce vineri PSD a cerut BNR să apere moneda naţională, afirmând că banca centrală „dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde (euro – n.r.)”, PSD scrie într-o postare pe Facebook că, dacă nu există cauze naturale, creșterea euro nu poate fi decât artificială. Scenariile se înmulțesc, iar în Banca Centrală ar circula cel mai negru scenariu: Vâlcov se visează guvernator în locul lui Mugur Isărescu, scrie republica.ro.

„Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută… dacă în jurul României euro scade… atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD.

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a sugerat că mandatul de guvernator BNR al lui Mugur Isărescu, care expiră în acest an, ar putea să nu mai fie prelungit. „Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, a spus Vâlcov la Antena3, întrebat despre posibilitatea ca Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR.

Scenariile se înmulțesc, iar în Banca Centrală ar circula cel mai negru scenariu: Vâlcov se visează guvernator în locul lui Mugur Isărescu, mai scriu jurnaliștii de la republica.ro.

El mai este judecat în alte două dosare, într-unul pentru luare de mită și în celălalt pentru instigare la dare și luare de mită.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here