Declararea epidemiei de gripă a activat, în Olt, grupul pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii

În contextul declarării la nivel național a epidemiei de gripă, miercuri, 30 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru stabilirea măsurilor ce se impun în gestionarea situațiilor care se pot produce la nivelul județului Olt.

La nivel județean a fost activat grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii, din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt, Serviciului Județean de Ambunață, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina și ai Crucii Roșii – filiala Olt.

S-a stabilit ca, pe timpul vacanței elevilor, săptămâna viitoare, să se execute igienizarea tuturor sălilor de clasă, laboratoarelor, holurilor și grupurilor sanitare ale unităților de învățământ.

De asemenea, s-a decis constituirea unor echipe formate din reprezentanți ai CJ Olt, Inspectoratului Școlar și Direcției de Sănătate Publică, care să se deplaseze în teren și să verifice modul în care s-a executat igienizarea școlilor.

S-a solicitat autorităților publice locale să acorde sprijin directorilor instituțiilor de învățământ în vederea aplicării măsurilor dispuse.

De asemenea, șefii instituțiilor vor urmări respectarea cu strictețe a normelor de igienă pentru personalul propriu și pentru vizitatori.

Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt vor colabora permanent și vor adopta măsuri pentru realizarea tuturor acțiunilor dispuse.

Crucea Roșie și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini acțivitățile stabilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here