Subunitate de pompieri și stație de ambulanță în nordul județului, la Dobroteasa/ VIDEO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt înființează încă o subunitate de pompieri, aceasta urmând a acoperi nordul județului. Unitatea va fi înființată în localitatea Dobroteasa, pe un teren ce va fi preluat în domeniul public al județului. Tot la Dobroteasa va fi înființată și o stație de ambulanță.

Consilierii și-au dat deja acordul, în ședința de joi, pentru ca terenul pe care va fi construit sediul subunității de pompieri (de peste 5.000 de metri pătrați) să fie preluat din domeniul public al comunei Dobroteasa în domeniul public al județului, condiție impusă de lege.

În raportul proiectului de hotărâre adoptat se arată că, în prezent, timpul de răspuns la intervenții este prea mare din cauza distanței mari între cea mai apropiată subunitate de pompieri și localitățile din nordul județului.

Tot la Dobroteasa va fi înființată și o stație de ambulanță, pentru că zona nu este acoperită nici cu acest tip de serviciu. Sediul stației va fi construit de primărie, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Zona din nord nu este acoperită nici de Serviciul Județean de Ambulanță, o mare parte din cazuri fiind preluate de Ambulanța Drăgășani. În acest moment, Primăria Dobroteasa are pe fonduri europene un proiect pentru sediul de ambulanță, urmând ca Serviciul Județean de Ambulanță să își deschidă un sediu la Dobroteasa și să trimită acolo mașinile și personalul necesar.

Noi încercăm să facem acolo și o subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru că la cazurile din nord mergeau pompieri de la Slatina sau de la Scornicești, dar durează o oră până să se intervină la un incendiu. În momentul în care vom avea o subunitate acolo, lucrurile se vor schimba. Noi astăzi am trecut terenul pe care urmează să fie construit de către consiliul județean acel sediu, conform proiectului pe care ni-l va înainta ISU, din administrarea comunei Dobroteasa în cea a județului”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Sediul subunității va fi construit cu bani din bugetul județului și va deservi, în principal, localitățile Cungrea, Dobroteasa, Leleasca, Sâmburești, Verguleasa, Vitomirești și Vulturești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here