Armata recrutează tineri pentru instituțiile militare de învățământ/ Care sunt avantajele

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul Informare-Recrutare alCentrului Militar Județean (CMJ) Olt, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2019-2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din Olt cu o ofertă educaţională generoasă: 600 locuri pentru învăţământul liceal militar.

Cele 600 de locuri sunt la următoarelel Colegii Naţionale Militare:

1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;

2. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba – 120 locuri;

3. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava – 120 locuri;

4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj – 120 locuri.

5.Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa judeţul Constanţa – 120 locuri

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.

Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

Alte 678 locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din patru şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 313 locuri (mai puţin cu 168 de locuri în cazul autorizării funcţionării Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu);

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 168 locuri (în cazul autorizării funcţionării)

3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, jud. Buzău – 245 locuri;

4. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 120 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul acestui an.

399 de locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din trei şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 323 locuri (mai puţin cu 60 de locuri în cazul autorizării funcţionării Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică , Sibiu);

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică , Sibiu – 60 locuri (în cazul autorizării funcţionării)

3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 76 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul acestui an.

În sfârșit, 909 locuri sunt pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor, alcătuit din următoarele instituții:

1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 264 locuri;

2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, Braşov – 184 locuri;

3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 108 locuri;

4. Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, Bucureşti – 219 locuri;

5. Institutul Medico – Militar,Bucureşti – 60 locuri / Târgu Mureş – 50 locuri;

6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 8 locuri

7. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – 15 locuri (specialitatea drept).

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt elevi în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj;

– efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Policlinica Spitalului Militar Cluj-Napoca);

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia.

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

„Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv”, se arată într-un comunicat al MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here